Verica Vinsent Kol - Smrt na oltaru: malteška misterija Proširi

Verica Vinsent Kol - Smrt na oltaru: malteška misterija

Portalibris Portalibris

ISBN: 978-86-7818-230-3

Novo

4,50 €

Telo osamnaestogodišnjeg Vuka Jankovića, sa bodežom zabijenim u srce i krvlju iscrtanim tajanstvenim simbolima, nađeno je na oltaru Taršin templa, jednog od malteških preistorijskih hramova.

Vukov najbolji drug Stefan Gazivoda, Maltežanin po majci, na čiji je poziv Vuk došao da provede leto na Malti, u isto vreme nestaje. Ostrvom počinju da kruže spekulacije: Stefan je ili ubica ili je i njega zadesila slična sudbina.

Stefanov otac angažuje Andreja Avakumovića Kuma i njegovu pomoćnicu Alinu da istraže šta se desilo. Oni stižu na Maltu da pokušaju da pronađu mladića. Sledeći jedan od tragova, Alina u parohijskoj crkvi pronalazi rend­genske snimke glava sa izduženim lobanjama, nalik onima nađenim svojevremeno u Hipo­geumu, podzemnom hramu za koji se vezuju priče o tajanstvenim nestancima ljudi.

Novo ubistvo, izvedeno na skoro identičan način – žrtva je ponovo osamnaestogodišnjak, sin bogatog barona Di Pjetro Lunga – otvara mogućnost novih, zastrašujućih tumačenja smrti dvojice mladića i Stefanovog nestanka.

*

„Uklapajući nalik preciznom švajcarskom satu zupčanike mnogobrojnih podzapleta, motiva i međuodnosa upečatljivih likova, Verica Vinsent Kol u Smrti na oltaru gradi kompleksan mehanizam priče koja iznenađuje i uzbuđuje svakim neočekivanih preokretom. Usto, smeštajući radnju na egzotičnu i misterijama bogatu Maltu, umešna spisateljica čini svoj novi roman dodatno privlačnim potcrtavajući intrigantan krimi zaplet autentičnim lokalnim i vrlo je­zivim legendama od kojih se ježimo čak i na najjačem sredozemnom suncu.”
– Pavle Zelić, pisac, filmski i strip scenarista

„Verica Vinsent Kol već čitavu deceniju vredno radi na oživljavanju domaće žanrovske scene. Smrt na oltaru je kvalitativni vis tog njenog nastojanja.”
– Đorđe Bajić, kritičar i pisac

Type Roman
Released 2017
Genre Triler
ISBN 978-86-7818-230-3
Publisher Portalibris
Language Srpski
Binding Meki povez
Number of pages 300
Format A5

Napišite recenziju

Verica Vinsent Kol - Smrt na oltaru: malteška misterija

Verica Vinsent Kol - Smrt na oltaru: malteška misterija