Umberto Eko - Baudolino Expand

Umberto Eko - Baudolino

Vulkan Vulkan

ISBN: 978-86-10-01605-5

New

10,80 €

Šta je život, ako ne senka jednog prolaznog sna?“

Četvrti krstaški pohod zatiče Baudolina u Carigradu, velelepnoj prestonici Vizantijskog carstva, poslednjem čuvaru moći i slave Rima. Krstaši su upali u grad, a u razaranju koje je usledilo, Baudolino spasava dvorskog istoričara Nikitu Honijata sigurne smrti i tada započinje da mu pripoveda svoju čudesnu priču.
Rođen kao prosti seljak u severnoj Italiji, Baudolino nije imao mnogo u svom posedu, ali zato jeste imao dva velika talenta – lako je učio jezike i lagao. Sudbina je udesila da u šumi sretne nikoga drugog do samog Fridriha Barbarosu, a car je bio toliko očaran Baudolinom da ga je usvojio i poslao na školovanje u Pariz. Baudolino tamo dolazi u dodir sa predanjima i legendarnim pričama o bajkovitim svetovima i rešava da sa neustrašivim prijateljima koje je stekao krene u avanturu na Istok.

Maestralni Eko stvara bogati svet vizantijskog carstva na zalasku, svet u kojem je teško razaznati granicu između istorije i mita, a njegovo poznavanje činjenica i srednjovekovne istorije Evrope upotpunjuje priču i približava nam fascinantne likove koje je stvorio.

Type Roman
Released 2016
Copyright Bompiani / RCS Libri S.p.a. Milano
ISBN 978-86-10-01605-5
Publisher Vulkan
Language Srpski
Jezik originala Italijanski
Prevodilac Aleksandar Levi i Mirela Radosavljević
Binding Tvrdi povez
Number of pages 448
Dimension 205 x 145 mm

Write a review

Umberto Eko - Baudolino

Umberto Eko - Baudolino